Avondconferenties over geloof & maatschappij

wp9119aacf

Avondconferenties over geloof & maatschappij

“Wat het voor mij betekent”

Jezus Christus: Gods gift om armoede in rijkdom om te zetten!

  • Muzikale opluistering
  • Boekentafel “Het Goede Boek”
  • De toegang is kosteloos!

Steeds in zaal ‘Centrum Kumtich’ in de Keibergstraat 54 – 3300 Kumtich (Tienen) om 20u00.

08 december: Armoede of rijkdom

Er staan vele prachtige verhalen in de Bijbel. Eén ervan is deze van Lot en Abraham. Ze zijn beiden rijk en hebben veel vee. Wanneer er onderlinge moeilijkheden komen kiest Lot voor de rijkdom. Abraham kiest voor het wandelen met God. Lot komt door zijn keuze in grote moeilijkheden. Zijn rijkdom verblindt hem en het normenbesef vervaagt. Zijn carrière wordt belangrijker dan zijn gezin en hij verliest alles. Zijn kinderen spotten met hem en zijn vrouw verlangt alleen maar naar materiële zaken. Aan het einde zit Lot op de puinhopen van zijn bestaan … een gevolg van foute keuzes. Helaas zitten duizenden in hetzelfde bootje. Maar je kunt eruit als je voor de rijkdom van Gods liefde gaat kiezen! Kom maar luisteren.

Spreker: Wout vanwijngaarden; Geboren in Hardinxveld-Giessendam, komt met zijn vrouw Teunie en hun kinderen op 25 jarige leeftijd naar Leuven waar hij drie jaar studeert aan het Bijbelinstutuut in Heverlee. Na zijn studies dienen hij en zijn vrouw de Evangelische Gemeente “Paulus” gedurende 23 jaar om vervolgens predikant te worden in de Evangelische Gemeente van Leuven. Nu wonen ze in Voortkapel (Westerlo) waar ze werken voor de Evangelische Gemeente van Herentals.
Wout is sinds 1995 Voorzitter van het Bestuur van de Vrije Evangelische Gemeenten (VEG), bestaande uit 31 kerken in Vlaanderen en is nauw betrokken bij het programma van de Evangelische ToerustingsSchool (ETS).  Hij heeft al vele Bijbels studiemateriaal geschreven en geeft vaak spreekbeurten in gans Vlaanderen.

22 december: De historiciteit van kerst

De Sint is het land nog niet uit of de kerstman slaat zijn slag. Hij raast door het land en HO, HO,HO alles kleurt groen en rood, kerstverlichtingen in straten en tuinen, opgetooide kerstbomen in winkels en huizen. Gezellige kerstmarkten met Glüwein en Bratwürst en duizenden lichtjes en geschenken moeten ons vreugde brengen in deze donkere dagen voor Kerstmis.

Maar wat is de werkelijke betekenis van Kerst ? Is dit een heidens of een Christelijk feest ? En wat valt er dan te vieren? Wat leert de Bijbel ons precies over kerst? En in hoeverre is het kerstverhaal betrouwbaar?

In deze lezing willen wij vanuit het Nieuwe Testament de historische context nagaan en peilen naar de echte betekenis van het kerstgebeuren.

Spreker: Jef Saenen is geboren in 1960. Na zijn licentiaatsstudies Moderne Geschiedenis raakt hij in 1985 geboeid door de Bijbel waarin hij zich verder verdiept en in 1992 een bachelor behaalt op de Bijbelschool te Heverlee. Ondertussen bouwt hij een professionele loopbaan uit als verzekeringsbemiddelaar. Jef is lid van de Raad van bestuur van de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) te Heverlee en lid van de Evangelische Kerk Leuven (EGL). Hij houdt van afstandslopen en wijnbouw! Hij is getrouwd met Marijke en trotse vader van drie kinderen.

Advertenties

Wij zouden het ten zeerste waarderen indien U hier beneden een reactie zou willen plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s